Vízvisszatartás? Nyirokmasszázs!

Vízvisszatartás és lábduzzanat
A vízvisszatartás és az ebből eredő lábak duzzanata az egyik legelterjedtebb és legutáltabb tökéletlenség, amely különösen a forró évszakban erősödik fel. A vízvisszatartás komoly kellemetlenségek okozója, mert esztétikai szinten is kihat, de van még ennél is több: a túlzott mennyiségű folyadék felhalmozódása egész szervezetünk számára gondot okoz. A nyirokmasszázs gép kiváló technológia ezen problémák kezelésében.

Mi ez és miért történik?
A vízvisszatartás elsősorban a lábfejen és a bokán található lábak duzzanatát okozza, amihez a klasszikus nehézségérzet társul. A duzzanat általában a nap végén, sok álló vagy statikus testhelyzetben ülő eltöltött idő után erősödik fel, és a gravitációs erő hatással van a keringési rendszerünkre.

De menjünk mélyebbre:
A „vízvisszatartás” kifejezés azt jelzi, hogy szervezetünk hajlamos a folyadékok visszatartására. Ez a szöveten belüli pangás kóros duzzanatot okoz, ami annak a jele, hogy a folyadékokkal együtt számos méreganyag is visszamarad, amelyek megváltoztatják a sejtanyagcserét.

Hasznos néhány óvintézkedést betartani a vízvisszatartás és a lábak duzzanata ellen. Lássuk őket együtt:

• Rendszeres fizikai aktivitás
A mozgás tartása elengedhetetlen a mikrokeringés újraaktiválásához. A legmegfelelőbb mozgásforma a séta, a lábizmok erősítése, vagy akár a kerékpározás. Másrészt kerülni kell minden olyan sportágat, amely gyakran érinti a talajt, ami rontaná az érrendszeri működést, mint például a futás.

• Egészséges és kiegyensúlyozott étrend
Az étrendnek mindenekelőtt magas rosttartalmat kell tartalmaznia, ami segít a szervezet megtisztításában. Olyan ételeket is válasszunk, amelyek védik és javítják a hajszálerek működését, például friss gyümölcsöt (főleg áfonya, ananász, eper, cseresznye) és zöldségeket (főleg salátát, radikát, spenótot, brokkolit).

• Sok víz, kevés só
A folyadék elvezetésének elősegítése érdekében legalább napi 2 liter vizet kell fogyasztani, hogy fenntartsuk a jó véráramlást. A sófogyasztás visszaszorítása egy másik jó szokás: a túl sok só bevitele arra kényszeríti a szervezetet, hogy még több folyadékot visszatartson.

Milyen technológia áll a segítségünkre ebben?
Van egy technológia, amely rendkívül hatékony a vízvisszatartás kezelésében:

•A 3az1ben éríntőképernyős nyirokmasszázs gépünk, amely kiválóan kombinálható minden más alakformáló kezeléssel, melyek eredményességét akár 40%-kal is növelheti! Bármilyen fogyókúráról vagy testkezelésről legyen szó, a nyirokmasszázs növeli a hatékonyságát!

ItalianDesign 3az1ben nyirokmasszázs gép

A nyirokmasszázs géppel való kezelések előnyeiről már írtunk ebben a blog bejegyzésünkben:

Nyirokmasszázs gép? Fogyás?

• A BShape HIEMT gépünk SPORT módban is kiváló a vízvisszatartás kezelésében:

BShape HIEMT alakformáló csúcstechnológia

A BShape HIEMT kozmetikai gépünk bármikor lehetővé teszi, hogy nagymértékben testreszabható Total Body kezeléseket tudj végre hajtani, és olyan hatékonysági szintet tudj elérni, amelyre korábban még nem volt példa:

Alakformálás mesterfokon