Nyirokmasszázs gép? Fogyás?

Fogyhatnak a vendégeid a nyirokmasszázs gép által?

A nyirokmasszázs az orvosi és esztétikai területen alkalmazott kezelés, a szervezetből a felesleges folyadékok elvezetésére,  a vérkeringés, a nyirokrendszer javítására, valamint az olyan hiányosságok kezelésére, mint a cellulit és a vízvisszatartás.

Hogyan hat a nyirokmasszázs a lábak, a combok, a fenék és a has karcsúsítására?

Először is vizsgáljuk meg, hogy ez a kezelés hogyan teszi lehetővé az extra centiméterek eltávolítását.

Noha összetettebb és célzottabb, a nyomásterápiás gép a drenáló masszázsokhoz hasonlítható, a nyirokelvezetési technika kedvez a nyirok- és keringési áramlásnak, és ellensúlyozza a vízvisszatartást és a cellulitist, köszönhetően a kezelendő területen használt ‘speciális párnáknak’.

Az érintett területen viselt párnák ütemesen megduzzadnak és leeresztenek, megfelelő nyomást gyakorolva a kívánt rész gyógyulásához vagy formálásához.

A gép által generált nyomott levegősugarak lehetővé teszik a testnedvek mozgását, amelyek a különböző kezelésekkel kiürülnek, lehetővé téve a felesleges centiméterek csökkenését, amennyiben azt következetesen és gyakran, egészséges táplálkozás mellett végzik.

Kijelenthetjük tehát, hogy a hullámmasszázs gép fogyást eredményez, ha egészséges életmóddal párosul!

Nyirokmasszázs gép vagy más néven nyomásterápiás gép – mi az és hogyan működik?
Ahogy korábban említettük, a nyirokmasszázs kifejezés az esztétikai és orvosi területen alkalmazott kezelést jelenti, amely elősegíti a felesleges folyadékok és méreganyagok eltávolítását, amelyek a legkritikusabb pontokon helyezkednek el, ahol hajlamosak felhalmozódni, vízvisszatartást illetve narancsbőrt okoznak.

Ennek a folyamatnak a sajátossága a természetes végrehajtásában rejlik, melynek célja a keringési és nyirokrendszer javítása, gyógyszerek alkalmazása nélkül. Ahogy a neve is sugallja, a hullámmasszázs nyomást gyakorol a kezelendő területekre egy a géphez csatlakoztatott speciális párnák alkalmazásával, amelyek váltakozó ciklusokban felfújják és leeresztik azokat.

A leginkább kezelt területek általában a karok, a lábak, a has és a fenék. A kezelés, bár különösen hasonlít a nyirokmasszázshoz, de összetettebb és célzottabb.

A kezelő a ‘speciális ruharészt’ felhelyezi azokra a vendégre, melyet majd a gép felfúj. Egyfajta masszázst hoz létre, miközben kifejti a szükséges nyomást. A helyzet súlyosságától függően a kezelés időtartama változó, és alkalmanként minimum 30 perctől maximum 50 percig terjedhet.

Az kezelések száma is változik attól függően, hogy mennyi folyadékot és méreganyagokat kell kivezetni a szervezetből. Általában az ajánlott minimális alkalmak száma 8, amelyet hetente 2 vagy 3 alkalommal kell elvégezni.

A kezelés egyik előnye abban rejlik, hogy az első kezeléstől kezdve a javulás jelei mutatkoznak (pl. könnyed lábak) ami arra ösztönzi a vendégeket, hogy folytassák ezt a kezelést, és egészségesebb életmódot válasszanak.

A bekezdésben feltett kérdés megválaszolásához tehát teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy van összefüggés a nyirokmasszázs gép általi kezelés és a fogyás között, azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy ez a wellness technika nem helyettesít semmilyen diétát, hanem alapvetőnek bizonyulhat annak kísérésében. Ahhoz, hogy a karcsúsítás terén kielégítő eredményeket érjünk el, valójában célszerű kiegyensúlyozott és alacsony kalóriatartalmú étrendet, rendszeresen fizikai aktivitást ajánlani a kezelt vendégnek.

Végül célszerű jól ismerni az elérni kívánt célt, valamint a kezelés menetét. A folytatásban való motiváció érdekében célszerű a kezelendő pontok centimétereire vonatkozó összes adatot felírni, hogy az adatokat időnként frissítsük, és gyakorlati szempontból is megértsük a különbséget.

Nyirokmasszázs gép a lábakon:
Mint korábban említettük, a nyomásterápiát főként a test bizonyos pontjain végzik, amelyek általában jobban ki vannak téve a vízvisszatartásnak és a bőr alatti zsír felhalmozódásának. Kétségtelenül a lábterület a legkezeltebb, különös tekintettel arra, hogy a legtöbb vendégnél élete során többször jelentkezik lábduzzanat és nehézség.

Ezekben a konkrét esetekben a kezelő speciális nadrágot használ, amelyet a vendégnek fekvő helyzetben kell viselnie. Ezeket a gép felfújja és leereszti, ami egyfajta hullámmasszázst okoz, amely a talpról indul és a comb gyökeréig ér. Ily módon a pangó folyadékok közvetlenül a lábból stimulálódnak, visszakerülnek a keringésbe, majd kiürülnek.

Nyirokmasszázs gép a hason:
Az esztétikai tényezőn túl a hasi nyomásterápia segít a bélmozgás újraaktiválásában. Ez úgy történik, hogy egy ‘szalagot’ helyeznek a hasi területre, amely a gép által leeresztve és felfújva serkenti a perisztaltikát, és ennek következtében elősegíti a bélműködést.

Nyirokmasszázs gép karokon:
A nyomásterápiát, még ha viszonylag kevesebbszer is, de a karokon is végezzük.

 

Nyomásterápia, mire való?

Ezt a fajta non-invazív esztétikai kezelést különböző problémák esetén végzik, az alábbiakban felsorolunk néhány esetet:

 • műtét utáni vagy nem műtéti ödéma és nyiroködéma esetén;
 • ha duzzanat van a lábakban, és nehézséget érez;
 • vízvisszatartás és cellulitisz vagy egyéb bőrhibák esetén;
 • krónikus gyulladás esetén;
 • ha ízületi sérülések fordulnak elő, függetlenül attól, hogy sportolnak-e vagy sem;
 • stressz esetén;
 • túlsúly;
 • ha tonizálni és/vagy újra szeretné definiálni a test bizonyos területeit;
 • javítja a bőr megjelenését, eltávolítja a méreganyagokat és a felesleges salakanyagokat;
 • ha karcsúsítani szeretnénk bizonyos testrészeket.

 

A nyomásterápia eredményei:

A nyirokmasszázs olyan kezelés, amely számos előnnyel jár mind az orvosi, mind az esztétikai területen, mint pl.:

 • átformálja a testet, különösen a lábakat és a fenéket;
 • javítja a cellulit miatti bőrhibákat;
 • csökkenti a stresszt;
 • enyhíti a trauma által okozott fájdalmat;
 • javítja a vér- és nyirokkeringést;
 • kiüríti a méreganyagokat és salakanyagokat a szervezetből;
 • csökkenti a nem fertőző jellegű gyulladásos állapotokat;
 • javítja a bőr oxigénellátását és a bőr tónusát;
 • csökkenti a duzzanatot és az ödémát;
 • csökkenti a posztoperatív nyiroködémát.

ItalianDesign 3az1ben nyirokmasszázs gép