Dióda lézer: Gyakran Ismételt Kérdések

Dióda lézer: GYIK

Hány kezelést érdemes elvégezni?

Ahhoz, hogy valóban megszabaduljunk a szőrtől, meg kell találni az azt termelő tüszőt.

A tüszőt akkor érjük el, amikor az Anagen fázisban van. A szőrszál különböző fázisairól ebben a bejegyzésben írtunk korábban.

Normális esetben a tüszők ebben a fázisban körülbelül 15/20%-osak, és a ciklus 3/5 hetente megújul, ezért több, átlagosan 10/12 alkalomra van szükség. Az elsők 4 hetente, majd egyre ritkábban, az utolsók 2/3 havonta. Mindez kb 14/16 hónapos időszak alatt játszódik le. Az eredmények azonban már az első kezelés után láthatóak.

Gyantázás a kezelések között: igen vagy nem?

Még ma is vannak olyan kezelők, akik a lézeres kezelés alatt a gyantázást javasolják.
A gyantázás a szőrt a tüszőjével irtja ki, így ha nincs szőr és tüsző, akkor mi értelme van a kezelésnek?

Hogyan készítsük fel a vendéget a kezelésre?

Nem kell más, mint egy egyszerű borotválkozás vagy szőrtelenítő krém 2/3 nappal a lézeres kezelés előtt, és jó hidratálás egy megfelelő krémmel.
A hosszú szőrt nem lehet kezelni, mert az égés a bőr felett történne, égési sérülést vagy bőrpírt kockáztatva. Ezen túlmenően a lézer ereje kívülről oszlik el, ahelyett, hogy a tüsző felé irányulna. Nincs szükség gyantázásra vagy csipeszre, mert a szőr és a tüsző kitépésével a lézernek nem lenne célpontja, és a munkamenet kárba veszne.

Mind a testre, mind az arcra, amelyre kifejezetten a borotvával történő borotválkozást ajánljuk, határozottan nem javasoljuk a viasz használatát. Valójában a szakadás miatt traumát okoz a tüszőkben, ami gyengíti azokat, és visszafordíthatatlan problémákat okozhat a lézeres kezelés során (ami maga is trauma, mivel égeti és tönkreteszi a szőrszálat). Ezért a kezelés előtti gyanta használata azt kockáztatja, hogy a lézeres epilálás használhatatlanná és veszélyessé válik.

Anyajegyek és tetoválások: mik a kockázatok?

Egyes anyajegyek nem okoznak gondot, elég egy fehér dermokozmetikai ceruzával letakarni őket. A szeplők esetében megváltozik a történet: valójában nehéz elfedni őket, és a kezelést csak akkor lehet elvégezni, ha nagyon világosak és nagyon sötét a szőr. A tetoválásokat viszont speciális tapasszal vagy fehér ceruzával kell letakarni, és ki kell kerülni.

Fájdalmas a kezelés?

A lézeres kezelés kevésbé bosszantó bizsergő érzést ad, mint a gyantázás.

Ellenjavallatok

Dekompenzált cukorbetegség
Szív problémák
Súlyos magas vérnyomás
Dermatosis
Keloid képződmények
Epilepszia
Bőrrákok
Photodermatosis
Bőrfertőzések
Immunrendszeri problémák
Terhesség
Hormonális zavarok
Fényérzékenyítő gyógyszerek alkalmazása

Az elért eredmény megtartásához időnként szükség lesz személyes újranövekedés alapján (évente 1/2) a szinten tartó kezelésre. A kezelt szőrszálak véglegesen eltűnnek, de még ha kevés is, új szőrszálak nőnek vissza (ami korábban nem volt).

A BeautyShape dióda lézereivel történő szőrtelenítő kezelés mindig is a garantált eredmények szinonimája volt.

3hullámhosszú diódalézer – BeautyShape TripleWave

 

BeautyShape Sophistiqué Dióda Lézer