A bőr lazasága vagy szöveti hipotónia

Bőr lazaság

A bőr lazasága leginkább a természetes öregedési folyamatból eredő probléma, amely a bőr tónusának, rugalmasságának látható elvesztésével és ennek következtében a szövetek megereszkedésével jelentkezik, azaz az úgynevezett „ernyedtség” vagy „redős hatás” megjelenésével.

Ennek oka a fibroblasztok anyagcseréjének lelassulása, amelyek kevesebb kollagén- és elasztinrostot termelnek, melyek szükségesek a normál bőrtrofizmus fenntartásához. Továbbá a hialuronsav csökkenése elkerülhetetlenül rossz szöveti hidratációhoz vezet, ami tovább rontja a bőr lazaságát. A kollagéntermelés már 25-30 éves kor körül csökkenni kezd, és az első ráncok kialakulását óhatatlanul a bőr megereszkedése követi. A krono-öregedés élettani folyamatát felgyorsíthatják olyan rossz életmódbeli szokások is, mint a dohányzás, az alkohol, a túlzott napozás vagy a helytelen étkezés.

Fontos ödéma köthető a bőr alatti szövetek lefelé csúszásához, ami a gravitációs erő hatására következik be.
Ez az ‘esés’, amely elsősorban bizonyos szomatikus területeket érint, mint például a fenék, a mell, a comb belső része, a karok és a has, gyakran 40 éves kor után következik be. Jó előre, harminc éves kor előtt is megjelenhet a gyorsan bekövetkezett jelentős fogyás következményeként.

Azoknál az embereknél is, akik például állandóan diétáznak, a YO-YO hatás (gyakori súlygyarapodás és fogyás) negatív következményekkel jár a szervezetben. Mindenekelőtt az anyagcserét terheli, ami a súlyingadozások miatt felpörög, megnehezítve az egészséges testsúlyhoz való visszatérést a drasztikus diéták és a normokalóriás táplálkozás libikókája után. Kimutatták, hogy a folyamatos súlyingadozások jelentősen csökkentik a bőr rugalmasságát, illetve a szív- és érrendszerre is káros lehet.

A kozmetikus szakember számos kezelést javasolhat a bőr rugalmasságának és tónusának helyreállítására.

A típus, amely leginkább ki van téve ezeknek tökéletlenségeknek, az  a nyiroktest morfológiájú vendég. Őt kerek formák, sápadt, hideg és nedves bőr jellemez. Az arc kerek, zsírosodás és folyadékgyülem látható, a mellek ellazultak, a medence dús.

Ilyen még az idegi morfológiájú vendég, mivel érszűkületre hajlamos, ezért kevés tápanyagot és oxigént kap a szöveteibe, az évek során hajlamos lesz a szövetek és az izomtónus elvesztésére. Fontos, hogy ez a morfológia típus a megelőzést időben elkezdje.

BeautyShape tanács:

Melyik kozmetikai géppel tudjuk kiválóan, garantált eredményeket elérve kezelni a bőr lazaságot?

VShape Synergy

Hipotónia

Ha hipotóniáról beszélünk, akkor az ülő életmód, helytelen testtartás vagy mozgáskorlátozottság miatti izomtónus csökkenését értjük. A mindennapi életben úgy vesszük észre, amikor fáradtságot érzünk egy gyakorlat megismétlése, lépcsőzés, gyors gyaloglás után stb.

Ebben az esetben a kozmetikai szakembernek olyan technológiákat kell alkalmazniuk, melyek növelik az erőt, az állóképességet, javítják a rugalmasságot és az izomtónust.

A menopauza beálltával a bőr minden rétegében megváltozik. A legtöbb elváltozás különösen a dermis szintjén következik be, amely nagy mennyiségben veszít fő alkotóeleméből: a kollagénből, egy fehérjéből, amely vastagságot és rugalmasságot biztosít a bőrnek. Ennek legnyilvánvalóbb következménye a vékony és száraz bőr, amely veszít tónusából és rugalmasságából. Az izomzat konzisztenciája és tónusa is csökken.

Egy másik kényes időszak a nők számára minden bizonnyal a terhesség. A leginkább veszélyeztetett szövet megintcsak „a bőr”. Elég szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy rugalmas, hidratált, tónusos bőrrel rendelkezzünk, megelőzzük a striák megjelenését, és ezt követően tónusos hasi szövetet tartsunk fenn. Ahhoz, hogy újra formába lendüljünk, hormonális, szöveti, táplálék-, izom-visszaállítási időszakra van szükség, de türelemmel, önfegyelemmel és jókedvvel még a hasizmok is visszatérhetnek korábbi állapotba.

Ha hónapok teltek el a szülés óta,  és hiába a megfelelő táplálkozás, fizikai aktivitás, sőt gömbölyű has maradt vagy más az alakja, akkor az nem más, mint a szülés utáni hasi diasztázis lehet.

A hasi diasztázis a rectus abdominis izom bal és jobb oldalának túlzott elválása. Ez egy nagyon gyakori probléma amely általában terhesség után jelentkezik, de az időseket, a túlsúlyosakat, a túl intenzív fizikai aktivitást gyakorlókat, és a a férfiakat is érintheti.

 

BeautyShape tanács:

Melyik kozmetikai géppel tudjuk kiválóan, garantált eredményeket elérve kezelni a hasi diasztázist,  növelni az izomtónust és egyidőben zsírt égetni?

BShape Hifem csúcstechnológia