Végleges szőrtelenítés: nem végleges, hanem tartós.

Ne tévesszenek meg a csábító reklámok: nincs a világon olyan technológia, amivel néhány alkalom alatt VÉGLEGESEN megszabadulhatunk a test- és arcszőrzettől!

Egyre többen választják a dióda lézeres epilálást a nem kívánt szőrszálak eltávolítására, valamint a sima és finom bőr miatt.

Egyre több helyen reklámozzák a dióda lézeres kezelést  ‘végleges’ szőrtelenítésként, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyva a „végleges” kifejezés tényleges jelentését: valójában annak ellenére, hogy idővel meglehetősen hosszú ideig tart az eredmény, nem beszélhetünk VÉGLEGES szőrtelenítésről. Azért nem, mert ez valójában egyfajta epilálás, amely ahhoz, hogy tartós maradjon, megköveteli az eredmény szinten tartását.

Epilálás és nem szőrtelenítés: miért?
Mielőtt kifejtenénk, miért beszélünk tartós és nem végleges epilálásról, egy rövid tanulmányt kell végeznünk a szőrtelenítés és epilálás jelentéséről, valamint arról, hogy a két kifejezés között milyen különbség van.

Ha szőrtelenítésről beszélünk, akkor mindazokra a technikákra és szokásos felületi borotválkozási módokra (borotva, gyantázás, szőrtelenítő krém) utalunk, amelyek csak a bőrből kikerülő szőrszálakat tudják eltüntetni.

Az epilálás ezzel szemben a szőrszálak gyökeréig történő eltávolítása, közvetlenül a szőrtüszőre ható: ez az eredmény, amely csak a legújabb generációs lézergéppel érhető el, tehát kifejezetten a szőrtelenítésre tervezett műszerek segítségével. A tartós epilálás eredménye nem csak azért fontos, mert  lebontja a szőrmátrixot, hanem azért is, mert elkerüli a bőr egészségét és jólétét veszélyeztető kockázatokat. Ez egy másik ok, amiért előnyben részesítjük a tartós szőrtelenítést a szokásos felületes szőrtelenítéssel szemben. Valójában az elsővel hatékony és garantált eredményeket érhetünk el.

Tartós progresszív szőrtelenítés: időtartam és garantált hatás
A progresszív állandóság definícióját az adja, hogy változó számú alkalom mellett idővel tartós eredményt lehet elérni. Eredmények, amelyek egy éven belül egy kezeléssel, vagy egy-két szintentartó kezeléssel fenntarthatók. Az epilálást progresszívnek is nevezzük, mert valójában a kezelésnek korlátozott a hatékonysága minden egyes alkalomnál, amely során az anagén fázisban, azaz a szőrnövekedés első fázisában lévő szőrszálak körülbelül 10-20%-át távolítjuk el.

Ez azt jelenti, hogy minden kezelés alkalmával – körülbelül havonta egyszer – lehetőség van a szőrszálak egy jelentős részének epilálása, de a tartós eredmény csak a kezelés végén lesz látható.

Az eredmény tartósságának eléréséhez fontos betartani a kezelő tanácsát, és az ajánlott otthoni ápolást.

Továbbá emlékeznünk kell arra, hogy az alkalmak száma meglehetősen változó, mivel a kezelés személyre szabott, teljesen egyéni tényezők szerint történik.

Néhány ilyen tényező:

  • szőr sűrűsége, hosszúsága
  • kor
  • nem
  • hormonális problémák
  • kezelendő terület
  • és persze nem mindegy, hogy milyen géppel dolgozunk.

Mindezeket a tényezőket a kezelő elemzi az első találkozás során a legjobb eredmény elérése érdekében. A lézeres kezelés befejezése után a szőrszálak 80%-án optimális eredmények érhetők el, így a vékony és láthatatlan szőrszálaknak csak ez a 20%-a marad érintetlen. (És, hogy mit lehet kezdeni ezzel a 20%-al? Elektroepiláció, mellyel a nagyon világosszőke vagy ősz és vékony szálú szőrt is eredményesen kezelhetünk.)

A megfelelő kezelés sorozat után többé nem fog a szőrzet úgy vissza nőni, mint a legelső kezelés előtt! Ehhez kell a megfelelő teljesítménnyel rendelkező lézer.

A lézeres szőrtelenítés megfelelő megoldás a test és az arc felesleges szőrszálainak nagy részének eltávolítására. Ezenkívül a legújabb generációs BeautyShape dióda lézerekkel -csúcstechnológiájuknak köszönhetően- az epilálás biztonságos, hatékony és garantált eredményeket ad, sőt, csupán néhány alkalom után a szőrzet markáns elvékonyodása érhető el a test különböző területein.

https://beautyshape.net/termekkategoria/professzionalis-gepeink/dioda-lezer