Az esztétikai konzultáció módja: 4 BeautyShape tipp

Esztétikai konzultáció

A standard arc-és testkezelések nem hozzák meg a kívánt eredményt? Nehezen tudsz hatékonyan kommunikálni a vendégekkel?

Valljuk be: az elégedetlen vendég nem jó reklám!

Mivel nem akarjuk, hogy ez megtörténjen, és mindenekelőtt a vendégek jóléte a fontos, illetve az, hogy konkrétan tudjunk segíteni nekik, ebben a cikkben megnézzük, hogyan tegyük ezt.

Így olvasva, ez jelenthet mindent és semmit, lássuk, mire gondolok.

Íme 4 BeautyShape tipp:

# 1 Készülj fel a vendéged fogadására!

Ha tanácsot kell adnod, esztétikai konzultációt kell tartanod az egyik vendégednek, akkor biztosan nem improvizálhatsz, igaz?

Mindenekelőtt üdvözöld egy erre a célra kialakított helyen, és ha lehetséges, akkor ne abban a kabinban, ahol a kezelést végzed. Ha erre nincs lehetőség, akkor legyen egy kialakított sarok/rész.

Ezt követően készíts elő minden szükséges anyagot, például a kitöltendő vendég űrlapot, brosúrákat, előtte/utána képeket, amelyek segítenek elmagyarázni, hogy mit tanácsolsz, milyen kezelési módok és protokollok szükségesek a kívánt eredmény eléréséhez.

Ha bizalmat szeretnél közvetíteni új vendéged felé, akkor semmit sem bízhatsz a véletlenre! Mutasd meg, hogy profi, és felkészült vagy!

#2 Jelszó: bizalom és empátia

Nagyon fontos meghallgatni, amit a vendég mond.

Mint tudjuk, nem minden probléma ugyanazon okokból keletkezik, egyszerűen azért, mert mindannyian különbözőek vagyunk. Ezért kontraproduktív lenne, ha minden vendég számára ugyanolyan kezeléseket terveznénk.

Továbbá tudjuk, hogy a konzultáció elengedhetetlen feltétele a párbeszédes és bizalmi, a vendéggel való szilárd és tartós kapcsolat kialakításában.

#3 Anamnézis és vendég űrlap (nem, nem ugyanaz)

A kórelőzmény (anamnézis) a kliens arcának és testének szabad szemmel történő értékelését szolgálja, míg a vendég űrlap egy olyan dokumentum, amely minden rá vonatkozó információt tartalmaz: a személyes adatoktól az étkezési szokásokig.

E dokumentum elkészítése létfontosságú, ha teljes képet szeretnél kapni a helyzetről, és nyomon szeretnéd követni az előrehaladást és az elért célokat lépésről lépésre.

Lehetetlen, hogy minden vendég igényeire emlékezzünk, így az űrlap kiváló szövetségesünk lehet minden szükséges információ feljegyzéséhez.

# 4 Hozz létre egy munka protokollt, célokkal!

Vendégeid igényeinek kielégítése és konkrét eredmények elérése érdekében esztétikai vizsgálatot és konzultációt kell végezni.

Ezáltal egy igazi tanácsadó leszel, aki a leghatékonyabb kezelési programokat tudja nyújtani a vendégei számára.

Ez a legjobb alkalom arra, hogy professzionalizmust és empátiát közvetíts.

Pontos elemzéssel megállapíthatod ügyfeled státuszát és azt, hogy milyen eredményeket szeretne elérni.

A könnyebb megértés érdekében ezt a fázist három lépésre osztjuk:

  1. értsd meg azokat a problémákat, amelyeken az ügyfél változtatni szeretne, és azonosítsd a hiányosságokat;
  2. tűzz ki célokat egy bizonyos eredmény elérése érdekében;
  3. meghatározott kezeléseken és termékeken keresztül építsd fel a munka protokollt az ügyfél számára.

És ha már ez utóbbi pontról beszélünk, van egy megoldásunk, amely lehetővé teszi, hogy valóban konkrét módon tudj kezelni minden problémát, képzések és professzionális arc-és testkezelő gépek segítségével.

Következtetések:
Ebben a cikkben négy tippet láthattunk, hogyan készítsünk precíz és szakszerű esztétikai konzultációt.

Az attitűd, az empátia, a meghallgatás és annak ismerete, hogy a legmegfelelőbb kezelésekkel hogyan kell az egyes személyek sajátosságaihoz igazodni, elengedhetetlen követelmény, ha sikert szeretnénk elérni.