BeautyShape 360° Cryo

A kriolipolízis egy non-invazív kezelés, amely lehetővé teszi a helyi zsír csökkentését a hideg használatával. A kezelést követő hónapokban a zsírsejtek fiziológiás úton (nyirokrendszeren, gasztrointesztinális csatornán és májon keresztül) természetes úton ürülnek ki, így csökken a zsírréteg vastagsága.

Az eljárás nem fájdalmas, és lehetővé teszi a napi tevékenységek azonnali folytatását.

ZSÍRSZÍVÁS SZIKE NÉLKÜL

Tudományos vizsgálatok igazolták ennek a módszernek a hatékonyságát a zsírszövet vastagságának jelentős csökkentésében, klinikai és ultrahangos mérésekkel, amelyeket legfeljebb hat hónappal a kezelés után végeztek. Különösen azt emelték ki, hogy a zsírszövet vastagságának csökkenése átlagosan 22,4% volt a kezelés után négy hónappal és 25,5% hat hónappal a kezelés után. Ezen túlmenően ennek a módszernek a biztonságossága bizonyított. A tudományos irodalomban a mai napig nem számoltak be olyan hosszan tartó nemkívánatos eseményekről, mint például az érzékenység tartós megváltozása vagy a bőr károsodása.

Biztonságos, egyszerű, gyors és megbízható

A „cryo” a görög „kryos” kifejezésből származik, ami „jeget” jelent, és emlékeztet az eljárás hatásmechanizmusára. Valójában a kriolipolízis egy egyszerű termikus elven alapul, amely szerint a zsír lefagy. Ily módon a bőr alatti szövetben található zsírsejtek, amelyek érzékenyek a hűtésre, kristályosodási folyamatnak vannak kitéve, amelyet spontán, lassú és fokozatos lízis (apoptózis) követ. A termikus stressz által "károsodott" zsírsejtek sejtpusztulása 2-8 hét alatt gyulladásos folyamatok aktiválódását, az apoptotikus zsírszövet "emésztését", valamint a lebomlott zsírsejtekben lévő lipidek felszabadulását idézi elő. A kriolipolízis különösen alkalmas lokalizált zsírlerakódásokra, és a test átalakítására.

2. nap

A kriolipolízist követő első 2 napban megkezdődik a gyulladásos folyamat.


7.-15. nap

Egy héten belül intenzív lebenyes panniculitis alakul ki. Körülbelül két héttel a kezelés után a zsírsejteket limfociták, mononukleáris sejtek és más gyulladásközvetítők veszik körül.

30. nap

A 15. naptól a 30. napig a gyulladás fagocita folyamatot indukál: a makrofágok elkezdik emészteni az apoptotikus zsírsejteket, hogy megkönnyítsék azok fokozatos kiürülését a szervezetből.

A KEZELÉS BIZTONSÁGA

A kriolipolízis alapelve azt a feltevést használja ki, hogy a bőr alatti zsírsejtek gondosan ellenőrzött körülmények között érzékenyebbek a hideg hatására, mint a környező szövetek (bőr, irha, izmok és erek). Ezenkívül ez a technológia nem traumatizálja a területen jelen lévő idegeket és csontokat.

A kriolipolízis berendezést úgy fejlesztették ki, hogy csak és kizárólag a zsírsejtekre fejtsen ki hatást anélkül, hogy károsítaná a kezelt régióban jelen lévő egyéb anatómiai struktúrákat.

A kriolipolízisnek számos előnye van más zsírcsökkentési technikákkal szemben, többek között:

MIÉRT A KRIOLIPOLÍZIS?

A kriolipolízis a zsírleszívás nem műtéti alternatívája. Szikementes technika, nem károsítja a bőrt és a környező szöveteket, nem okoz fájdalmat és nem hagy hegeket. Ezenkívül a kriolipolízis nem okoz problémát a zsír visszaszívódásából, mint ahogy az más, kanüllel végzett invazív módszereknél történik.
Általános szabály, hogy nincs szükség érzéstelenítésre, és nincs szükség kórházi kezelésre vagy speciális lábadozási időszakokra. A kezelés után a beteg visszatérhet normál munkájához és társadalmi tevékenységéhez.
Olyan betegek számára is javallott, akiknél a csökkent mozgásképesség nem teszi lehetővé a rendszeres fizikai aktivitást, de megköveteli a zsírlerakódások eltávolítását, amelyek a mindennapi életben, például a séta során nehézkesek.MELLÉKHATÁSOK

A kriolipolízis biztonságos módszernek bizonyult a test kontúrozására, és általában csak minimális kényelmetlenséggel jár. A mellékhatások általában enyhék, és viszonylag rövid időn belül megszűnnek.

A FELESLEGES ZSÍR

A „fagyott” zsír három nap után kezdi elveszíteni létfontosságú funkcióit. A következő 15-60 napban a nyirokrendszer természetes módon eltávolítja az immár inert sejteket, mint minden hulladékelemet.
Az apoptózison átesett zsírsejtek eltávolításának további lehetséges módjai közé tartozik a gyulladásos folyamatok aktiválása és a hűtésnek kitett zsírsejtek „emésztése”, a máj méregtelenítő útvonala és a gyomor-bélrendszeri csatorna.

A kriolipolízis különösen alkalmas a hason, a csípőn, a karokon, a combok belső és külső részén, a fenéken, a térdben és a háton lévő lokalizált zsírlerakódások kezelésére.
A zsírszövet mélységétől és a kívánt zsírcsökkentéstől függően egy vagy két kezelés is elegendő lehet 2-4 hónapos intervallumban.

© The Beauty Shape Kft. 2023